HIMOS

Good morning! So last weekend I finally got to go skiing again. We packed the car after work on Friday and started our drive towards Himos. It’s only three hours away so it’s perfect for a weekend trip. I drove both ways and let the guys sit back and relax haha. Our friends Anton and Emmi came with their own car and Emmi also drove up so the guys had us as their designated drivers. We arrived pretty late on Friday because we went to buy food for the whole weekend and got pizzas for the evening.

//God morgon! Så förra helgen fick jag äntligen åka slalom igen. Vi packade bilen efter jobbet på fredag och började köra mot Himos. Det är bara tre timmar dit så det är perfekt för helgen. Jag körde båda vägarna och lät killarna bara sitta och ta det lugnt haha. Våra kompisar Anton och Emmi kom med sin egen bil och Emmi körde också upp så killarna hade oss som sina chafförer. Vi kom fram ganska sent på fredag för vi måste köpa all mat för helgen och tog pizza för kvällen.

On Saturday it was finally time to get our gear on and hit the slopes. Tom and Jonas had to rent and they queued for 1 hour. It was so busy and especially when they only let in like a handful of people at the time to the rental place it felt like the queue was even longer. Even I had to queue almost 40 minutes for our skiing tickets and in the end got them too. The slopes in Himos were good, short but obviously we don’t have crazy mountains in Finland, especially not in the middle of the country. For me it was more about just being able to ski now. The weather was perfect, sunny and not too cold and we stayed in the slopes the whole day. Anton and Emmi had went back to the cottage earlier so when we got there the sauna and the fire was on and they had started to prep tacos for dinner. Not bad hehe. We watched Melodifestivalen with Ale on FaceTime – she ended up having to quarantine so she had to stay home and could’t come to Himos with us 😦

//På lördag var det äntligen dags att ta vårt pick och pack och åka till backen. Tom och Jonas måste hyra och de köade en timme. Det var så mycket folk och speciellt då de bara lät en handfull mänskor in samtidigt till uthyrningen så kändes ju kön ännu längre. T.o.m. jag måste köa nästan 40 minuter på biljetter men till slut fick vi dem med. Backarna i Himos var bra, korta såklart men vi har inte galet höga bra i Finland, speciellt inte i mitten av landet. För mig var det ändå mest bara att få åka skidor nu. Vädret var perfekt, soligt och inte för kallt och vi stannade i backen hela dagen. Anton och Emmi hade gått tillbaka till stugan tidigare så när vi komm dit var bastun och brasan på och de hade börjat förbereda tacos till middag. Inte illa hehe. Vi kollade på Melodifestivalen med Ale på FaceTime – hon blev tvungen att stanna hemma i karantän och kunde inte komma med oss till Himos 😦

We went back to the slopes for a few hours on Sunday to make the most of our time in Himos and in the afternoon we started driving back. Us girls driving again haha. I dopped Tom and Jonas off and continued then to my parents because keeping the car in the city is more struggle than it is convenient. It seems like we also lost the other set of car keys somewhere in Himos because we couldn’t find them in anywhere when we came home. So I called them up yesterday and they immediately knew what keys I was talking about. Apparently the don’t have a lot of people losnig their keys…It was anyway a really nice weekend and I could do this again soon. Or at least go skiing for a day somewhere closer because it is so much fun! Now it’s time for me to start working, have a nice Thursday and soon it’s weekend again! Hugs ❤

//Vi gick tillbaka till backe för några timmar på söndag för att ta allt ut av tiden i Himos och på eftermiddagen började vi köra tillbaka. Vi tjejer körde igen haha. Jag droppade av Tom och Jonas och fortsatte sedan till mina föräldrar för att ha bilen inne i stan är mer jobbigt än vad det är behändingt. Det verkar också som om vi tappade bort det andra settet av bilnycklarna någonstans i Himos för vi hittade dem inte nånstans när vi kom hem. Så jag ringde upp dem igår och de visste direkt vilka nycklar jag pratade om. Tydligen är det inte mycket folk som tappar nycklarna där…Det var ändå en riktigt härligt helg och jag skulle kunna göra om det start. Eller åtminstone åka skidor någonstans närmare för det är så roligt! Nu är de dags för mig att börja jobba, ha en skön torsdag och snart är det helg igen! Kram ❤

Published by Carolina Törnqvist

28 years old, working and living in Helsinki, Finland. Currently studying to take a private pilot license. Love to travel, explore and experience new things while still wanting to live sustainable. My whole life is my hobby and I want to do things that make me happy and always follow my gut feeling. Follow my blog for a mix of lifestyle, recipes, travel, sustainability and pretty much anything between heaven and earth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: