HELSINKI DAY

Hello ❤ It feels crazy that it’s July already and the first summer month just flew by! Even if I have been working everyday it hasn’t felt like my summer goes to waste because there’s always the evenings and the weekends to do anything. Last weekend we spent a lot of time with friends enjoying summer in Helsinki. Today when I woke up my first thought was that I have slept long and I felt rested and it is so nice to have a day off and be on holiday. Where did that feeling even come from?! I have no holiday until we go to Chile and definitely not a day off today haha. I guess I’m 100% stress-free.

//Hej ❤ Det känns galet att det redan är juli och första sommarmånaden har bara flygit iväg! Fast jag jobbat varje dag har det inte känts som om jag går miste om sommaren för det finns alltid något att göra på kvällarna eller helgerna. Förra helgen var vi med vänner ganska mycket och njöt av sommar i Helsingfors. Idag när jag vaknade var min första tanke att jag har sovit länge och känner mig utvilad och det är så skönt att ha en ledig dag och semster. Var kom den känslan ifrån liksom?! Jag har ingen semester innan vi åker till Chile och definitivt inte ledigt idag haha. Jag är väl helt enkelt 100% stressfri.

On Saturday I got to take Dani, the girl whose wedding we go to in Chile, around Helsinki because the boys were having a bachelor party. It’s nice to have someone who doesn’t live here visiting because you want to show them everything. At least for me that’s usually when we do something I’ve wanted to go to for a long time but never got around to.

//På lördag tog jag Dani, vars bröllop vi ska till Chile, runt Helsingfors under tiden som killarna hade sin bachelor party. Det är roligt att ha nån som inte bor här på besök för man vill visa dem allt. För mig är det åtminstone då vi gör grejer jag velat göra en längre tid men aldrig bara fått det gjort.

Love sweet potato fries ❤ and halloumi, yum!
//Älskar batatfranskisar ❤ och halloumi, nam!

So Saturday morning me and Inka, who also lived in the same house with all of us in Australia, went to Dani’s airbnb with breakfast. We went to Helsinki pride for a few hours and from there to Linnanmäki (an amusement park). We got the city bikes everywhere and that’s a nice way to see more of the city than getting on trams, metro or busses. On the evening we went out for drinks and ended up back at Dani’s airbnb for a glass of wine that turned into three hours just talking. This was actually the first time me and Dani ever really spent time together just the two of us and it was amazing to get to know her better and now I can’t wait for them to move here! ❤

//Så lördag morgon tog jag och Inka, som också bodde i samma hus med oss i Australien, morgonmål med oss till Danis airbnb. Vi gick på Helsingfors pride i några timmar och därifrån till Borgbacken. Vi åkte med stadscyklarna överallt och det är ett så mycket roligare sätt att se mer av staden än att ta spårvagn, metro eller buss. På kvällen gick vi ut på drinks och det slutade med att vi kom tillbak till Danis airbnb på ett glas vin, som blev tre timmars pratande. Det här var faktiskt första gången jag och Dani hänger ihop på tumis och det var superhärligt att lära känna henne bättre och nu kan jag inte vänta att de flyttar hit!<3

Published by Carolina Törnqvist

28 years old, working and living in Helsinki, Finland. Currently studying to take a private pilot license. Love to travel, explore and experience new things while still wanting to live sustainable. My whole life is my hobby and I want to do things that make me happy and always follow my gut feeling. Follow my blog for a mix of lifestyle, recipes, travel, sustainability and pretty much anything between heaven and earth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: