VAPPEN

Good morning ❤ I’m so glad it’s finally Saturday and a day off. This week has been quite a crazy one – we moved to our new place and celebrated Vappen (google it) for two days. The rest of the time we’ve worked and unpacked boxes. On Monday I took a day off work for moving and we literally didn’t sit down all day. We did already on Monday and a little bit on Tuesday, get the place look pretty good. I mean all the unpacked boxes are on our balcony, but inside everything is looking pretty good already. There are a few things I want to do, sell and buy new, but that’s not a job for today. Tuesday was then the day before first of May, which means big celebrations, at least in Finland.

//

God morgon ❤ Jag är så glad att det äntligen är lördag och en ledig dag. Veckan har varit ganska så galen – vi flyttade till vår nya lägenhet och firade Vappen (Valborg) i två dagar. Resten av tiden har vi jobbat och packat upp lådor. På måndag tog jag flyttledigt från jobbet och vi var igång hela dagen. Vi fick redan på måndag och lite på tisdag, lägenheten att se ganska bra ut. Alla lådor som inte packats upp än är på vår balkong, men här inne är det ganska bra redan. Det finns vissa grejer jag vill göra här, sälja och köpa nytt, men det är inte dagens jobb. Tisdag var ju valborg och dagen innan första maj, vilket betyder riktigt stora festligheter, åtminstone i Finland.

First on Tuesday, literally everyone gathers here around a statue that gets washed and the white graduation hat on at 6pm. Sounds crazy haha, but that’s the tradition. After that we just hung around for about two hours, walked around and had some more sparkling wine. The weather was amazing and in the sun it was actually quite warm – perfect evening for this. When it started to get cold we went with a big group to a restaurant for some food and from there we continued the night.

//

Först på tisdagen, samlas alla kring Havis Amanda statyn som blir tvättad och får sedan studentmössan på kl 18. Låter galet haha, men det är traditionen. Efter det hängde vi bara omkring i typ två timmar, gick omkring och hade mer skumvin. Vädret var toppen och det var faktist varmt i solen – perfekt kväll för detta. När det började bli kallt, gick en stor grupp av oss till en restaurang för att äta och därifrån fortsatte vi natten senare.

First of May is picnic day! Again, eeeeveryone gathers down in parks for a first of May picnic. The day was so much fun, but I’m glad we decided to come home at a good time because Thursday morning was a normal work day again. We had two beautiful days with friends and considering we had no plans, everything went exactly to plan. Now it’s time for the high-school graduation hat to go back in the box until next year ❤ Now it’s time for gym and then dinner with some friends tonight. Have a beatuiful Saturday ❤

//

Första maj är picnic dag! Igen, aaallla samlas i parker för en första maj picnic. Det var en så rolig dag, men jag är glad att vi bestämde oss för att komma hem i vettig tid eftersom torsdag morgon var en normal arbetsdag igen. Vi hade två fina dagar med vänner och med tanke på att vi inte hade några planer alls, gick allt exakt enligt planerna. Nu är det dags för studentmössan att sättas tillbaka i lådan tills nästa år ❤ Nu är det dags för gym och sedan middag med vänner ikväll. Ha en fin lördag ❤

PS.

To the right is photo from the very first Vappen we spent together in 2016, when Tom wasn’t living in Finland yet and to the left a photo from this year. // Till höger är en bild från vår den första Vappen vi firade tillsammans år 2016, då Tom inte ännu bodde i Finland och till vänster en från i år.

Published by Carolina Törnqvist

28 years old, working and living in Helsinki, Finland. Currently studying to take a private pilot license. Love to travel, explore and experience new things while still wanting to live sustainable. My whole life is my hobby and I want to do things that make me happy and always follow my gut feeling. Follow my blog for a mix of lifestyle, recipes, travel, sustainability and pretty much anything between heaven and earth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: