100% VEGAN – BOYFRIEND APPROVED

Hello! This year I wanted to eat more vegetarian/vegan – not only to reduce my carbon footprint, but because I don’t really want that much meat anyway and sometimes I can even feel it’s difficult to eat meat if I start thinking of what I’m eating. Is that weird? This doesn’t mean that I have cut it out completely, but I don’t eat meat as much and maybe eventually I will be creative enough to not need it for my meals at all. Beans (a main food for many who don’t eat meat) is something I never liked and I would ALWAYS ask for my food without beans. One day a few weeks ago we only had red kidney beans and not much else in, so I threw together something completely random and I was shocked when I managed to make beans edible, haha!

//

Hej! I år vill jag äta mer vegetariskt/vegant – inte bara för att minska på mitt koldioxidavtryck, men också för att jag inte egentligen vill ha så mycket kött och ibland känns det t.o.m svårt att äta om jag börjar tänka på vad jag äter. Är det konstigt? Det betyder ändå inte att jag helt och hållet lämnat kött, men jag äter inte det lika mycket och kanske jag i något skede är tillräckligt kreativ för att inte behöva det alls. Bönor (något många äter istället för kött) är något jag aldrig gillat och jag har ALLTID bett om min mat utan bönor. En dag för någon vecka sedan hade vi dock inte mycket annat än kidney bönor, så jag slängde ihop något helt random och var chockad av att ha lagat något ätbart av bönor, haha!!

Vegan steaks with sweet potato fries

1 can of kidney beans in water/burk kidney bönor
2 garlic cloves/vitlöksklyftor
1 dl oats/havregryn
a “slice” of ginger/ en “skiva” ingefära
a handful of kale/en handfull grönkål
salt
pepper/peppar
cayenne pepper/cayennepeppar
vegan stock/grönsaksbuljong

Mix everything together with a hand blender and make small stakes. I made them quite thin because otherwise the outside burns before they’re cooked through. Together with this I made sweet poato fries with some paprika in the oven. I seasoned them with just salt, pepper and some herbs. If you want to keep it 100% vegan you can make small sour cream dip from a vegan version of sour cream. I only had normal sour cream though, so I mixed it with some salt, pepper and lemon juice. This is the only way you’ll get me to eat beans for now, but I’m learning. I have tried this recipe now twice so it didn’t succeed by accident. Try it out and let me know if you have other delicious recipes with beans ❤

//

Blanda ihop allt med en stavmixer och gör till små biffar. Jag gjorde dem väldigt tunna för annars bränns de på utsidan innan de blivit färdiga inuti. Tillsammans med detta gjorde jag batatfranskisar med paprika i ugnen. Jag smaksatte dem med bara salt, peppar och torkade örter. Om du vill ha det 100% vegansk kan du göra en gräddfilsdip av nån vegansk version av gräddfil. Jag hade dock endast vanlig gräddfil, så jag blandade den med salt, peppar och citronsaft. Det här är det enda sättet jag går med på att äta bönor just nu, men jag övar. Jag har provat detta recept nu två gånger så det lyckades inte bara av misstag. Prova och berätta gärna ifall du har något annat gott recept på bönor ❤

Published by Carolina Törnqvist

28 years old, working and living in Helsinki, Finland. Currently studying to take a private pilot license. Love to travel, explore and experience new things while still wanting to live sustainable. My whole life is my hobby and I want to do things that make me happy and always follow my gut feeling. Follow my blog for a mix of lifestyle, recipes, travel, sustainability and pretty much anything between heaven and earth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: